
Filmterapeutisk gruppe starter opp i oktober 2025
I filmterapi brukes film som et terapeutisk verktøy. Vi ser og drøfter filmer i en terapeutisk setting med det formål å fasilitere prosessering av følelser, refleksjon og personlig utvikling.
Filmer kan ses på som evokative, dvs at de kan vekke sterke følelser. I en filmterapeutisk gruppe kan støtte, fellesskap og trygghet gjøre det enklere for deg å forstå og håndtere disse følelsene. Du kan også lære mye om deg selv ved å se andre medlemmers prosesser og høre deres refleksjoner. Både karakterene i filmen – og de andre medlemmene i gruppa – kan gi deg en følelse av at du ikke er alene om dine utfordringer. De fleste av våre vansker er lett gjenkjennelige for andre – derfor er de beskrevet gjennom bøker, filmer og andre kunstneriske uttrykk. Filmene kan ikke gi deg enkle svar på de problemer du har, men gi deg nye perspektiver og innsikt slik at du lettere kan ta avgjørelser som du kan hvile i.
Filmterapeutisk gruppe foregår hver onsdag i tre timer og deltakerne må møte hver gang. Du binder deg til å være med i et halvt år. Vi har pause i skolens ferier.
Aktuelle kandidater henvises fra fastlege via DPS, eller direkte fra annen avtalespesialist. Du må ha rett til helsehjelp – dette vurderes ved DPS. Vi bruker 3-4 konsultasjoner på å finne ut om filmterapi kan være riktig for deg. Du betaler egenandeler fram til frikort.
Gruppa passer for deg som strever med depresjon, ensomhet, angstproblemer, utbrenthet, relasjonelle vansker. Du må kunne gjenkjenne og sette ord på dine følelser. Hvis dette – som kalles affektbevissthet – er vanskelig for deg kan et annet gruppeterapeutisk tilbud være aktuelt. Alvorlig avhengighetsproblematikk/ rusmisbruk, lavt funksjonsnivå, betydelig personlighetsproblematikk, utviklingsforstyrrelse eller psykose er eksklusjonskriterier. Minimumsalder er 25 år. Det tilstrebes god variasjon mht kjønn og alder. Makismalt antall deltakere er 6.
